“Зависимостите на Елена отдавна са ясни”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред бТВ появата в листите на ДПС за европейски избори на Елена Йончева, която в момента е евродепутат с подкрепата на социалистите. 

“И конкретно Елена, и други случаи са разочароващи, когато хвърлиш усилия , енергия, дадеш доверие на някого, работиш. Увличаш след себе си хора, защото аз съм убеждавала цялата партия за такива кандидатури да ги подкрепят и накрая получаваш това. Разбира се, че е разочароващо”, каза още Нинова по адрес на Йончева.

Лидерът на БСП коментира и кандидата за кмет на София на местните избори през есента на м.г.  Ваня Григорова, издигната с подкрепата на БСП, която преди дни изрази намерение да се включи в изборите за национален парламент като повежда “Солидарна България". Част от коалицията е и друг кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП при местните избори през 2019 г. - Мая Манолова.

“Ние не сме се разделяли, желая успех на дамите. Това е състезание”, каза Нинова.

Тя обясни и, че “моделът ГЕРБ е червена линия” за БСП и, че е притеснителното, че с помощта на ПП-ДБ този модел се е узаконил.

По отношение на ПП и ДБ, Нинова посочи, че са предадоли много хора. 

"Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение", каза  Нинова.