В хода на полицейска акция на територията на област Плевен са установени трима водачи, седнали зад воланите на автомобили сред употреба на алкохол. Около 07:10 часа в град Плевен на улица "Лозенка" е проверен 35-годишен, водач на лек автомобил "Волво". Проба с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000“ е показала, че шофира след употреба на наркотични вещества - метамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и водачът е дал кръвна проба.
Около 13:25 часа в село Чомаковци е спрян "Фолксваген", с водач 21-годишен. Техническо средство е установило, че управлява МПС след употреба на наркотични вещества - канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. Направен е отказ за даване на кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП - Червен бряг.


Около 13.40 часа в град Плевен на улица "Шипка" при проверка на шофьора на „Дачия“ – 35-годишен, наркотестът му е показал амфетамин, метамфетамин и канабис. Издаден е медицински талон за изследване и водачът е дал кръв за химически анализ. По реда на чл.212 от НПК са извършени огледи на автомобилите. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.