В пресклуба на БТА в Плевен, вторият в листата на партия „Има такъв народ“, полк. Александър Александров каза, че в момента най-важното нещо е връщането на здравия разум в икономиката, финансовата, социалната и национална политика на България.

„Всичко се съдържа в нашия девиз „Да върнем здравия разум“ и според мен това осначава връщане на здравия разум в политическите отношения между партиите в България така, както нашата партия и парламентарна група в 49-я Парламент работеше. Здравият разум в икономиката и финансовата политика на държавата също е изключително важен и г-н Трифонов и колегите в диспути по медиите говорят за това.

Трябва да се върне здравият разум и по отношение на социалната политика в България, за която се отделя повече от една трета от държавния бюджет, за да могат всички граждани на страната да почувстват тази справедливост, която реално липсва“.

Полк. Александров посочи още, че е необходимо връщането на здравия разум и в националната политика по отношение на отбраната на страната като основен стълб, по отношение и на вътрешната сигурност, като гарант на обществените отношения.

„Защо се получава така, че от 16 икономически центъра в България, Плевен – главният град на Северна България е последен. Защо има проблеми с инфраструктурата, престъпността, демографската криза.

Тук аз не говоря за местната власт, която си има своите отговорности, а става дума за така наречената регионална икономика. Не може всичко да се определя само от пазара.

Нашата партия иска да върне този здрав разум, за да може да има справедливи отговорности между бизнеса и държавата, за да може естествените центрове като Северния централен район и Плевен да тръгне напред с повече инвестиции“, каза водачът на листата на Има такъв народ за 15-ти МИР – Плевен, полк. Александър Александров.

Станислав Балабанов от партия „Има Такъв Народ“ каза: 

„След всичко, което ни се случи след 9-месечно управление на „сглобка“ или „некоалиция“, това за мен е ужасяващо и отвратително правителство, което ни се предложи на нас като общество. Използвам такива епитети, защото играчите в това правителство са просто несъвместими по начало.

Едните се създадоха, за да разграждат модела на миналото, наречен ГЕРБ и ДПС, а всъщност удобно „пристанаха“ в скута на задкулисието и удобно управляваха в рамките на девет месеца. Фактите са унизителни и вместо да работеше за обществото, ние слушахме от „сглобката“, как се предлага да се разпределя държавата под формата на регулатори и постове. Всъщност всичко се политизира и се сля, а и се доунищожи, чисто на институционално ниво с тези крайно вредни промени в Конституцията, които извършиха".

„Има такъв народ“ влиза в предизборната битка с една единствена цел, да бъде реалната алтернатива на управлението на страната в 50-тия Парламент и да работи за българското общество", подчерта Станислав Балабанов.

Водач на листата на „Има такъв народ“ за 15-ти Плевенски МИР за Парламентарни избори 2024, които ще се проведат на 9-ти юни е създателят и лидер на партията Слави Трифонов, който е водач на листата в 17-ти МИР - Пловдив.

В срещата с представители на медиите участваха участваха още: Филип Станев, водач на листата в 11-и МИР-Ловеч, Гергана Богданова, Федя Анов, и Красимир Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!