Младежкият дом ще е домакин на концерт-спектакъла „Кральо Портальо“.

На 13 май от 18.30 часа малки и големи ще могат да се потопят във вълшебния свят на българския фолклор. Змейове, тенци, самодиви и юнаци са малка част от изненадите, които са им подготвили организаторите. Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“, е преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи.

Игри като „Бели пеперудки“ и „Кральо Портальо“ са отдавна останали в едно време без смарт устройства. Красотата на народните песни, предания и обичаи обаче е неоспорима и привлича малки и големи по света. Потопете се в света на народното творчество с гласа на Нина Николина и актьорите Димитра Попова и Георги-Маноел Димитров.


Спектакълът е интерактивен и децата са не само пасивни зрители, но и активни участници в него. В рамките на 60 минути зрителите се запознават с автентични народни песни и танци, научават за нашите празници и обичаи и съпреживяват история, разказана от актьорите и импровизирани кукли.

Билети за концерт-спектакъла „Кральо Портальо“ може да закупите в Младежкия дом или онлайн на bilet.bg. Цената е 10.00 лева.