Туристическият информационен център в Котел да представя на своите посетители ново лице всяка седмица е задача, с която са се нагърбили  неговите служители. За близо десет месеца, Центърът, не само е подавал на своите посетители информация, свързана с туризма в региона, но се е превръщал и в импровизирано бижутерско ателие, пекарна, танцово студио, килимарски цех, изложбена галерия, дегустационна зала и пр.

Преди ден около сградата на ул. „Изворска“, в която той се намира се носеше аромата на вкусни котленски соленки, а днес за пореден път инфоцентърът „промени“ своето предназначение, като се превърна в учебна стая по испански език. В нея младежи от Котел получиха знания, свързани с езика и културата на народите, населяващи иберийския полуостров, а за никого от присъстващите не беше изненада, че испанците също като българите, обожават своите многобройни фестивали и сиести.

Дали Котел ще бъде посетен от испански гости предстои съвсем скоро да разберем. Във всеки случай те ще бъдат посрещнати с думите: „Bienvenidos a Kotel! La ciudad más colorida de Bulgaria“ („Добре дошли в Котел! Най-пъстрият град на България!)