Ideal Standard спечели три отличия в престижните награди за продуктов дизайн Red Dot Awards 2024 за три свои нови колекции.

Всяка година тези награди се присъждат на  продукти, които се отличават с естетика, функционалност, интелигентност и иновативност – с други думи, с изключителен дизайн.

Тази година журито избра новите за 2024 г. колекции:  La Dolce Vita, Alu+ и Solos, само седмици след като същите спечелиха наградата iF на International Forum Design.

Първата наградена бе колекцията за цялостно обзавеждане за баня La Dolce Vita®,  която улавя същността на спокойния италиански начин на живот с елегантния си дизайн. Колекцията ще бъде представена на пазара през юни. Тя включва широка гама от мивки, тоалетни чинии, смесители, вани и мебели, чиито линии съчетават геометрични и органични форми за непреходна естетика.

Втората наградена колекция е Solos, впечатляваща композиция от мивка и интегриран смесител, както и елегантни решения за душ. Изработени от новаторски материали, те предлагат модерен лукс и комфорт за ежедневието.

Третата наградена колекция е Alu+, подчертавайки стремежа към устойчивост с употребата на напълно рециклируем алуминиев материал без съдържание на хром и никел. Alu+ предлага също водоспестяваща технология и практични решения за съхранение на козметиката, особено важно за малки пространства.  Предлага се в три матирани повърхности в модерни цветове.

Наградените изделия са напълно съвместими с останалите продукти от широкото портфолио на марката Ideal Standard в различни категории, предлагайки цялостни решения с иновативния подход Singular™. Той е създаден, за да улесни подбора на продукти, да стимулира творчеството и да опрости процеса на проектиране на банята за архитекти, дизайнери, търговци и крайни потребители.

Като един от най-големите конкурси за дизайн в световен мащаб, наградата Red Dot разглежда хиляди кандидатури годишно. От създаването си през 1955 г., престижното отличие Red Dot служи като световно признат символ за превъзходство в дизайна.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, каза: „Развълнувани сме, че Red Dot отново потвърди ангажираността на Ideal Standard към съвършенството в дизайна. Чрез комбиниране на авангардна технология с иновативен дизайн, нашите колекции са посветени на това да вдъхновяват за творчество така, че архитекти, дизайнери и крайни потребители да могат да създават непреходни елегантни пространства. Спечелването на три награди е доказателство за качеството на нашите продукти, а получавайки ги веднага след тройната победа в конкурса iF Design е наистина прекрасно постижение.“

За повече информация относно печелившите колекции на Ideal Standard посетете:  www.idealstandard.bg