Ели Раданова вече има “Алиби”. Това е името на нейния самостоятелен албум, а “съратници” в това начинание са ѝ Венци Дреников и Петър Чухов, част от група “Субдибула”, основен двигател за създаването на албума. Тримата днес разказаха за за музикалния проект в предаването “Кой говори” по Дарик.

Защо “Алиби”?

“Наскоро се замислих, че когато се спрях на това заглавие, започна тази т.нар. пандемия и усещах като престъпление, че се чувствам толкова щастлива, че сбъдвам една мечта под някаква форма и дори в албума - във физическия носител, има една фраза, която вместихме сред всички благодарности: “не знам дали начинът, по който съществувам е престъпление, но ако е, това е моето алиби”. Песните са достатъчно красноречиви. Мисля, че ако хората отделят време да ги чуят, ще си дадат отговор на въпроса защо се казва “Алиби”, разказа Ели Раданова.

Представянето на албума ще се проведе на 8 май в Бар Сингълс от 19 ч. а час по-късно ще започне концертната част с гост-изпълнител, който се пази в тайна.

А защо се пее на английски?

“Парчетата са английски, защото така са се родили. Реално погледнато, наистина е важно с каква мисъл и думи се ражда едно парче. Аз, като музикален продуцент, можех да посъветвам Ели албумът да е на български, но аз не го направих, защото в България с българските песни ние 40 г. се мъчим. Няма смисъл да говорим за политиката на българските радиостанции…”, обясни Венци Дреников.

Ели Раданова допълни, че “напъните да преведеш нещо и да го адаптираш” винаги се усещат.

“Това, че албумът е на български не означава, че не обичам да пея на български”, казва тя.

Петър Чухов вдигна завесата, че певицата вече е готова с песни и за още един албум. И той ще е на български!

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл.