Готов е ДНК-тестът за бащинство на бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков. Резултатите показват, че той е баща на едно от децата на Габриела Пеева, която е обвинена в убийството на мъжа си Пейо Пеев. 

Пред Дарик радио той заяви, че ще иска да получи правото да отглежда 7-месечния си син Кристиян. Преди два дни съдът пусна от ареста обвинената в убийството на Пеев Габриела, а един от мотивите на магистратите бе, че децата се нуждаят от майчина грижа.

„Вероятността дали съм бащата се измерва между 0 и 1. В случая вероятността е 0,99999998, което е доста, доста висока степен. Моят син Кристиян е на 7 месеца, синът на Пейо Пеев е на 7 години.

Детето го видях единствено увито на разстояние около 10 метра от мен на 31-ви декември на едно новогодишно парти, на което те случайно дойдоха и не знаеха, че аз съм там.

Двете деца са при родителите на Пейо. По това, което съм видял последно, децата са си много щастливи – в добра среда, добре обгрижвани са. Мисля, че там, където са отглеждани в момента, е най-доброто за тях. Да бъдат дадени на майката да ги отглежда под домашен арест е риск за тяхното здраве и за живота им”, коментира Минков.

снимка: БТА

Припомняме, че колата с тялото на убития Пейо Пеев бе открита опожарена в гориста местност край Витоша в началото на 2024 г.

Габриела Пеева, която през 2021 г. е била кандидат за депутат от листата на "Продължаваме промяната", беше задържана по обвинение, че заедно с майка си Красимира Трифонова, е удушили съпруга на Пеева в личния му автомобил.