Засилени мерки за сигурност заради мача между "Ботев" Пловдив и ЦСКА въвежда полицията в града на тепетата.

Футболната среща ще се състои от 18.45 часа на Колежа, а преди това домакините организират музикално мероприятие зад южната трибуна на стадиона (Сектор Б).

С оглед очакването за пристигането на около 1500 привърженици на гостуващия отбор, е създадена организация за съпровождане и паркинг за автомобилите им. Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“,  уточниха още от МВР.

На изградените контролно-пропускателни пунктове на стадиона ще се извършват щателни проверки на всички посетители. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Със заповед на кмета на Пловдив за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства по части от бул. „Източен“ и улиците „Богомил“, „Варшава“ и „Димитър Ризов“.

Градските автобуси по линии №9, 10 и 36 ще се движат с променени  маршрути.