Украинската противовъздушна отбрана е свалила 23 от общо 24 дрона камикадзе, изстреляни от Русия през изминалата нощ срещу територията на Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Съобщението беше качено в социалната мрежа "Телеграм" от украинските военновъздушни сили.

Оттам посочват, че безпилотните летателни апарати от типа "Шахед" са били изстреляни от територията на Курска област в Русия и Крим. Допълва се, че въздушното нападение е било отблъснато, а дроновете са били свалени над областите Харковска, Херсонска и Днепропетровска, отбелязва Укринформ.

Ръководителят на регионалната военна администрация в Днепропетровска област Сергий Лисак съобщи в "Телеграм" за пострадали обекти от инфраструктурата при безпилотната атака.

"Тази нощ врагът нападна областта с шахеди. Бойците от Авиационно командване "Изток" унищожиха 12. По един дрон е свален над района на Никопол и Кривой рог, а останалите десет в района на град Днепър. В Днепър има пострадали инфраструктурни обекти заради паднали отломки и попадения. Избухнали са няколко пожара. Пострадала е и многоетажна сграда", посочи той.

По думите му в намиращата се в околностите на град Днепър община Слобожанске са пострадали два автомобила и магазин, а в Никопол, който освен на безпилотна атака, е бил подложен и на артилерийски обстрел, са причинени щети на две предприятия, почивна база и частен дом

Няма жертви, добавя Лисак.