Оголените листи в областното ръководство на БСП, за съжаление, се случват точно на прага на изборите, но до 7 май трябва да се стигне до консенсус и новите кандидати за народни представители да бъдат обявени. Това заяви пред Дарик депутатът Иван Петков, който отново ще е водач на червената листа в Пловдив. Той припомни, че на предишните избори най-високите резултати за БСП бяха отчетени в Пловдив-област, но според Устава на партията водачите на канидатските листи се отпределят от Националния съвет, който реши, за предстоящия вот на 9 юни в 17 МИР да е Веска Ненчева. 

Вътрешнопартийният протест на Манол Генов, който до момента има 7 депутатски мандата, бе последван от масов отвод на 20 кандидати за народни представители, в отговор на наложените от Изпълнителното бюро промени, по настояване на лидера на БСП Корнелия Нинова. Дали Веска Ненчева ще успее да възобнови диалога и да обедини структурата в областта, предстои да стане ясно след Гергьовден.

Едно е сигурно, че и в 50-то Народно събрание няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, коментира още Иван Петков. Той смята, че основната задача на БСП е да мотивира все повече избиратели, които са отблъснати от случващото се в партиите от "сглобката".  

За мен е редно да има силна лява организация, но обединителят в лявото пространство трябва е БСП. Решението е да седнем на една маса и срещата днес е път към това.

Според Иван Петков е видно, че в българската политика влизат все повече хора с големи финансови възможности и зависимости, затова валят компромати и процесът ще продължи през цялата кампанията до изборите. 

Няма изгледи нова партия да влезе в Народното събрания след вота на 9 юни. Всички, които играят ролята на "новия мисия" от 1997 г. до днес, не водят до нищо положително в България, допълни Иван Петков.